Slechts 0,6% van de Nederlanders heeft gamesverslaving

Tim (Timsel)
Dat gamen erg innemend kan zijn hebben we denk ik allemaal wel gemerkt. Maar uit een recent onderzoek van de Nederlandse regering blijkt dat het helemaal niet zo slecht gesteld is met de hoeveelheid gameverslaafden in Nederland.

Minister Klink van volksgezondheid heeft een rapport naar de Tweede Kamer gestuurd met daarin de bevindingen van het onderzoek dat in opdracht van zijn departement is uitgevoerd. Met het onderzoek wilde Klink zicht krijgen op de aanwezigheid van nieuw opkomende verslavingen in Nederland. Ook werd er onderzoek gedaan naar games.

Volgens het onderzoek is de verslavingsgraad erg laag: zelfs minder dan één procent. Games kwam uit op 0,6%. Andere uitkomsten van het onderzoek (die wellicht ook betrekking hebben op Fok!ers):

-Internetverslaving: 0,9%
-Pornoverslaving: 0,2%
-Chatverslaving: 0,2%

Deze verslavingsvormen vallen onder de categorie 'gedragsverslavingen' en worden daarmee in het zelfde hokje geplaatst als bijvoorbeeld een gokverslaving.

In het rapport worden chat- en gameverslaafden getypeerd als mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, geen dagstructuur hebben en weinig sociale contacten. Ook zou deze slachtoffers regelmatiger slachtoffer worden van pesterijen.

Jullie zijn gewaarschuwd.