Speciale cartridges voor gebruik van DSi-functies

Cengizhan (CengizMan)
De Nintendo DSi is het meest recente model van de Nintendo DS. Deze update brengt ook een paar exclusieve hardwareveranderingen met zich mee, zoals de camera's en het SD-kaart slot. Mooie functies natuurlijk, maar wat als ontwikkelaars deze functies willen gebruiken, eventueel zonder de Nintendo DS (Lite) bezitters buiten te sluiten?

Matsato Kuwahara, projectleider van de DSi, heeft bekend gemaakt dat Nintendo twee nieuwe soorten DS-cartridges zal uitbrengen. 'DSi Cards' werken alleen op een DSi. 'DSi Enchanced Cards' werken op een oudere DS-model en zullen extra functies zich openbaren als je het op een DSi speelt. Zo kan een spel gebruik maken van de camera of SD-slot, bijvoorbeeld voor het gebruiken van custom textures. Dit concept is niet nieuw, het is vergelijkbaar met de oude Game Boy cartridges, waarbij sommige spellen kleuren kregen als je het op een Game Boy Color speelde.

Pas dus voortaan op als je een DS-game gaat kopen en geen DSi zal aanschaffen. De Nintendo DSi is verkrijgbaar in Europa vanaf 3 april.