Iwata aan het woord over Nintendo op de GDC

Stefan (Nebo)
Zojuist kon je lezen over de nieuwe Zelda-game die dit jaar nog voor de Nintendo DS zal verschijnen. Iwata heeft in zijn presentatie op de GDC echter nog veel meer verteld. Hier enkele belangrijke punten op een rij.

- Het is de taak van Iwata om inspiratie te halen uit alledaagse dingen. Zo is het idee van Pikmin ontstaan uit één van de vele hobby's van Shigeru Miyamoto, namelijk tuinieren.

- Ongeveer twintig procent van de eigenaren van een Nintendo Wii heeft nog nooit eerder een console in bezit gehad. Deze mensen zouden waarschijnlijk in de toekomst ook nooit een console kopen als de Wii er niet was gekomen.

- Wii System Menu 4.0 is vanaf nu beschikbaar. Dit laat de Nintendo Wii toe om SD-kaarten met grote capaciteit te accepteren. Het menu laat je vervolgens door de inhoud van de SD-kaart scrollen zonder laadtijden. Spellen uit de Virtual Console kunnen direct op de SD-kaart gedownload worden. Het geheugenbeheer op de Nintendo Wii wordt hierdoor veel flexibeler.

- WarioWare Snapped is onderweg. In deze game maak je gebruik van de camera op de Nintendo DSi. Of de game ook te spelen is op een gewone DS Lite is niet bekend. Wat voor leuks je allemaal kunt doen in WarioWare Snapped wordt uiteraard binnenkort bekend gemaakt.