Muziekscriptie Prijs naar scriptie over games

J (SocialDisorder)
Al jaren worden er prijzen uitgereikt aan hen die de beste scriptie schrijven. Enkele jaren geleden heeft het Nationaal Pop Instituut de Pop-scriptieprijs in het leven geroepen. Deze prijs ging, hoe kan het ook anders, naar degene die de beste scriptie wist te schrijven over iets dat te maken heeft met popmuziek.

Na de fusie tot het Muziek Centrum Nederland, wat een flinke verbreding inhield, werd besloten om ook meer vrijheid te geven aan de deelnemers. Als je kans wilde maken op de scriptieprijs mocht je afstudeerscriptie nu gaan over alle vormen van muziek en de daarbij horende muziekcultuur. Om deze reden werd de prijs dan ook omgedoopt tot de Muziekscriptie Prijs. De prijsuitreiking hiervan heeft gisteren voor de eerste keer plaatsgevonden.

De gelukkige winnaar is Stijn Bannier. Met zijn scriptie over muziekgames zoals Guitar Hero, Rockband en Sing Star, en dan met name de invloed van de controllers in de vorm van daadwerkelijke instrumenten, verwierf hij naast de winnaarstitel ook nog eens 500 Euro.

Bannier: "De kick van het spelen leidt uiteindelijk tot een staat van transcendentie, iets dat vroeger alleen met verdovende middelen bereikt werd."