Japanners erg tevreden over Xbox 360

Ronald (RonaldG)
In de meest recente uitgave van Famitsu zijn de resultaten van een kleine enquête te aanschouwen. Op zich geen wereldschokkend nieuws, maar als je een kleine analyse loslaat op de resultaten valt wel één klein dingetje op.

De aan de enquête deelnemende Japanners werd gevraagd hoe tevreden ze zijn over hun console of handheld. Voor de antwoorden werd een vijfpuntsschaal gebruikt variërend van 'erg ontevreden' tot 'erg tevreden'.

Wanneer wordt gekeken naar de resultaten is te zien dat de console waar de Japanners in de enquête het meest tevreden mee zijn (23,8% van de bezitters) de Xbox 360 is. Veelgenoemde redenen voor die tevredenheid zijn volgens Famitsu sterke online mogelijkheden en een groot scala aan buitenlandse titels.

Over de PS3 waren de Japanners wat minder tevreden (16,6% koos voor 'erg tevreden') en de belangrijkste reden die daarvoor werd gegeven is volgens Famitsu dat het apparaat te duur is.

Verder gaf 19,1% aan erg tevreden te zijn met hun Nintendo DS, 17,1% met hun PSP en 8,2% met hun Wii, waarbij een veel voorkomend antwoord bij de Wii volgens Famitsu was "Ik heb er geen één" .

Al met al zijn de Japanners dus best tevreden met de Xbox 360, maar blijkt dit vooralsnog niet uit de verkoopcijfers.



Het staat er echt!