Ninja Gaiden II komt naar de Playstation 3

Kevin (KoosyNL)
Ninja Gaiden en zijn vervolg op de Xbox 360 in 2008 waren twee zeer moeilijke games. Het laatste deel verscheen exclusief op de Xbox 360 maar de kans was altijd aanwezig dat de game de overstap zou maken naar de Playstation 3 omdat dit ook al was gebeurd met het eerste deel. Het lijkt er nu erg sterk op dat Ninja Gaiden II naar de Playstation 3 zal komen.

Dit is allemaal bekend geworden na een uitgelekte scan van het blad Famitsu. Tecmo zou namelijk op de GDC aankondigen dat de game naar de Playstation 3 zou komen, alleen is het nieuws nu dus al bekend.

De overstap van Ninja Gaiden II is opmerkelijk te noemen omdat ontslagen geestelijk vader van Ninja Gaiden, Tomonobu Itagaki, zich sterk heeft uitgesproken tegen een port op de Playstation 3. In een interview had hij namelijk aangegeven dat de game een Xbox 360 exclusieve game zou blijven en dat het een schande voor Tecmo zou zijn mocht dit veranderen.

We've announced it as an Xbox 360 exclusive, but I don't own Tecmo the company. But if that were to ever happen it would be a loss of face for everyone involved.

Voor meer informatie hierover zullen we waarschijnlijk moeten wachten tot de GDC. Hieronder is de bewuste scan uit Famitsu te zien.