One Piece: Unlimited Cruise komt naar Europa

Eke (Egamer)
Bij een Japanner begint het kwijl uit zijn mond te lopen wanneer hij of zij de naam One Piece hoort. One Piece is erg onbekend in Europa - het is een populaire TV-serie in Japan - maar in Japan is One Piece een grote naam. Je hebt een groot probleem wanneer je in Japan zegt dat One Piece zuigt. Dat moet dus ook in Europa gebeuren, aldus Atari en Namco Bandai.

In een persbericht van Atari meldt het bedrijf dat Namco Bandai bezig is met twee nieuwe One Piece games: One Piece: Unlimited Cruise 1 en One Piece: Unlimited Cruise 2. Het zijn de allereerste twee games voor de Nintendo Wii, sinds One Piece haar debuut maakte in 2000. Captain Monkey D. Luffy en zijn Straw Hat Pirates nemen je mee op reis met het Thousand Sunny schip. Met het schip ga je op zoek naar schatten. Vergezeld met vele en originele quests lijkt dit avontuur geen eentonig avontuurtje te gaan worden.

Omdat One Piece: Unlimited Cruise een heel groot verhaal heeft, wordt de game opgesplitst in twee games. Daarom zijn er dus twee delen van One Piece: Unlimited Cruise. De game maakt optimaal gebruik van de Nunchuk en de Wiimote, waardoor de game een unieke besturing heeft.

One Piece: Unlimited Cruise komt in oktober van dit jaar uit voor de Nintendo Wii. Officiële screenshots zijn er helaas nog niet.