Zwendelarij bij faillissement Midway?

Christophe (SpankmasterC)
Laatste berichtten we dat Midway failliet is en om Chapter 11 faillissementsbescherming heeft gevraagd. Maar nu lijkt het erop dat er een smerig zaakje zich afspeelt in de contreien van Midway!

Eind vorig jaar kocht ene Mark Thomas een meerderheidsbelang van 87% over van Sumner Redstone, eigenaar van het bedrijf National Amusements Inc., voor $ 100.000. Hiermee nam Thomas echter ook voor 70 miljoen dollar aan openstaande schuld over. Beroepszwendelaar Rossdale legt uit hoe de vork in zijn steel zit:

Het bedrijf moet 70mil aan schulden voldoen, beginnende met de aandelenhouders. Thomas koopt voor een flutbedragje 87% van het bedrijf. De 30mil die het bedrijf heeft om uit te betalen zal dus naar de grootste aandelenhouder/schuldeiser gaan, namelijk hijzelf. Als hij daarna weer een zooi aandelen van de hand doet tegen dumpprijzen is hij zijn merendeel in het bedrijf kwijt en is de schuld dus niet langer zijn probleem.

Het lijkt er dus op dat Mark Thomas met een kleine investering aan veel geld kan komen, iets wat bij andere investeerders van Midway in het foute keelgat schiet. Er wordt vermoed dat Thomas een bekende is van Redstone en er is nu ook een aanklacht ingediend bij het faillissementshof.

Is Midway hier het slachtoffer van een vieze truc van een paar handelaren om snel geld te verdienen of is er iets onschuldigers aan de hand? We houden jullie op de hoogte!