Activision claimt rechten voor Brütal Legend, EA not amused

Morthill

Na de fusie met Vivendi zijn er veel projecten geweest waar Activision een streep door heeft gezet. Hele labels zijn verdwenen en veelbelovende projecten moesten een nieuw thuis vinden. Zo ook Brütal Legend van Double Fine, althans, dat dacht de ontwikkelaar. Activision|Blizzard blijkt het er niet mee eens te zijn dat Electronic Arts de rechten heeft verkregen om de game uit te geven en dreigt om uitgever en ontwikkelaar aan te klagen. De reden is dat A|B nog in onderhandeling zou zijn met Double Fine en deze dus niet zomaar een andere uitgever kon gaan zoeken.

Volgens bronnen die er dicht bij staan zou het A|B alleen helemaal niet gaan om de rechten voor de game. Brütal Legend is geen titel die erg aanspreekt bij het grote publiek en zou daarom niet interessant zijn. Een simpele alternatieve reden is geld. Atari heeft al betaald voor Ghostbusters en Riddick en het zou simpelweg kunnen zijn dat nu EA ook om een som geld moet betalen.

Double Fine en EA denken er in ieder geval anders over. De ontwikkelaar is van mening dat tijdens de fusie A|B had moeten aangeven dat ze de game nog wilden uitgeven en dat omdat de originele publishdatum verstreken was ze zelf de rechten weer terug hadden. EA vergelijkt A|B met een jaloerse ex-man die zijn vrouw aanklaagt nadat ze een knappere nieuwe echtgenoot heeft gevonden.

We doubt that Activision would try to sue. That would be like a husband abandoning his family and then suing after his wife meets a better looking guy.

Wordt vast en zeker vervolgd.