SEGA kondigt Virtua Tennis 2009 aan voor mei

Morthill
Goed nieuws voor de tennisfans, SEGA heeft bekend gemaakt dat Sumo Digital bezig is met de ontwikkeling van Virtua Tennis 2009 en dat de game in mei van dit jaar in de winkels zal liggen. De game zal flink uitgebreider worden dan zijn voorganger, met een beter geïntegreerde world tour-mode, de nieuwste spelers en een verbeterde speelengine.

De terugkeer van Virtua Tennis belooft een waar feest te worden voor zowel fans van de serie als liefhebbers van sportgames in het algemeen, aldus Gary Knight, European Marketing Director van SEGA Europe. Dit tennisseizoen belooft één van de spannendste seizoenen sinds jaren te worden, en met nieuwe spelers, banen, een Online Tour en uitgebreide baanupdates zal Virtua Tennis 2009 ook in de toekomst de norm voor andere tennisgames blijven definiëren.

Zoals we inmiddels wel gewend zijn van de serie zal ook Virtua Tennis 2009 weer een hoop minigames bevatten. Naast bekende klassiekers zoals het verzamelen van fruit, mag je nu krokodillen en zelfs piraten ontwijken. Er zullen ook meer mogelijkheden zijn voor het uitrusten van je eigen spelers, met in totaal meer dan 800 verschillende kledingstukken kun je hem of haar naar jouw smaak aanpassen.

Virtua Tennis 2009 komt naar de Xbox 360 en PlayStation 3 in mei van dit jaar. Er komt tevens een PC-versie die per download zal worden aangeboden.