Jongen wordt niet meer gepest dankzij games

Kevin (KoosyNL)
Games zijn slecht! Ze zijn de oorzaak van al het kwade in de wereld, en als Hitler nog steeds had geleefd, was hij ook een gamer geweest. Althans, dat mogen we geloven als we de berichten in de media en van verschillende onderzoeken zien. Dat games niet alleen slecht zijn komt ook regelmatig naar boven zoals in dit bericht waarin blijkt dat een jongen niet meer gepest wordt omdat hij games speelt.

Het verhaal gaat over een jongen die, zoals hij zelf zegt, een magneet was voor pestkoppen. Hij was verlegen en mocht dus vaak de genadeloze pesterijen van de plaatselijke pestkoppen ontvangen. Deze situatie nam een opmerkelijke wending toen één van deze pestkoppen zag dat hij EGM aan het lezen was. Door deze gezamenlijke hobby mocht de jongen zelfs bij de pestkop aan tafel zitten en spraken ze steeds vaker na schooltijd af om te gamen.

Dit is niet alles. Door zijn hobby veranderde de jongen van een lone-wolf naar een sociaal veel sterker persoon.

By my Senior year, I made a lot of progress socially. I was still a gaming nerd, but I'd become a "cool" gaming nerd. I'd become friends with other kids from a bunch of different social circles. From the jocks to the art kids and everywhere in between. I even became friends with most of the kids who had bullied me previously. And even if I wasn't a friend with everyone in my school, I was at least accepted by most of them. By the time I graduated the only people who still picked on me were part of a small group of very stuck-up snobs.

Volgens heb is gamen absoluut niet slecht voor de sociale-ontwikkeling en elke keer als iemand dit beweert vertelt hij dit verhaal weer. Wil je het volledige verhaal lezen, neem dan hier een kijkje.