Need for Speed gaat op de schop, drie nieuwe titels op komst

Christophe (SpankmasterC)
De Need for Speed-games van EA hebben flink te verduren gehad de afgelopen paar jaar. Het laatste deel is niet geweldig ontvangen en er gaan op internet steeds meer stemmen op dat de serie zijn tofheid verloren heeft en dat er zonder inspiratie nieuwe delen de deur uit gepompt worden. Om de serie dan ook opnieuw uit te vinden komt EA met drie verschillende Need for Speed-games: een core-, een casual- en een "Play 4 Free"-game.

Allereerst is daar Need for Speed: Shift, de game voor de core-gamers. Deze zal verschijnen op de PC, PlayStation 3 en Portable en Xbox 360 en zal ontwikkeld worden door Slightly Mad Studios (bekend van GTR 2) met hulp van EA Black Box producer Michael Mann. De game zal zich richten op het simuleren van het racen, waarbij niet slechts gekeken wordt naar het realisme van de auto's zelf maar ook naar het rijgedrag van coureurs. Dit betekent dus minder hiphop, spoilers, neon, rims, decals en bodykits maar wel meer aandacht voor de ervaring van een echte race.

Als tweede komt Need for Speed: Nitro, een arcade-racer voor de Wii en DS ontwikkeld door EA Montreal. Volgens EA moeten we hier niet denken aan een nieuwe Mario Kart maar aan een lekkere arcade-racer met een fris uiterlijk en gameplay die nog nooit gezien is in een Need for Speed-game. Verdere details zijn nog niet aanwezig, of er ook een multiplayer-mode aanwezig zal zijn is nog onbekend maar wordt natuurlijk wel op gehoopt.

Als laatste is daar Need for Speed: World Online, een Play 4 Free-game op de PC. De game wordt ontwikkeld door EA Black Box in samenwerking met EA's studio in Singapore die zich specialiseert in online games. Het spel zal in eerste instantie uitkomen in Azië en zal zich richten op het via micro-transacties aan de man brengen van een enorme hoeveel gelicenseerde voertuigen, meer dan er ooit in een Need for Speed-game te vinden waren. Online is het mogelijk om de auto volledig te customizen en vervoglens met behulp van een matchmaking-systeem tegenstanders te vinden en te pwnen in een epische rit tot de finish. Is de game succesvol gebleken in Azië dan zal deze ook naar de rest van de wereld gebracht worden.



Eerste in-game screenshot van Need for Speed: Shift, volgens EA niet geretoucheerd