Spelen van Madden verhoogt Football-IQ

Christophe (SpankmasterC)
Veel mensen zeuren altijd maar dat je van gamen niets leert. Gamers met hun snelle reactietijden, leiderschapskunsten en snelle analyses van grote hoeveelheden informatie weten natuurlijk wel beter. Een select groepje gamers kan nu een ander positief punt van gamen opnoemen als ze weer eens belachelijk worden gemaakt wegens hun hobby: het blijkt namelijk dat het spelen van de populaire footballgame Madden een positief effect heeft op het football IQ.

Uit een onderzoek uitgevoerd door het Warsaw Sports Marketing Center van de Universiteit van Oregon in samenwerking met EA onder 15,000 footballfans blijkt dat spelers van de Madden-games gemiddeld een 60% hoger football IQ hebben dan niet-spelers. Er zijn vragen gesteld in vijf categoriën, te weten spelsituaties, algemene kennis, geschiedenis, regels en de zakelijke kant van Football. In iedere categorie scoorden Madden-spelers hoger dan niet-spelers, met als belangrijkste uitschieters algemene kennis en de zakelijke categorie, met respectievelijk een 79% en 63% hogere score.

Hiernaast blijkt er ook een correlatie te zitten in de hoeveelheid tijd die iemand besteed aan Madden en zijn/haar football IQ. Des te meer iemand speelt des te hoger zijn/haar score en dus ook des te hoger zijn/haar football IQ.

Peter Moore, president van EA Sports, vindt het natuurlijk prachtig dat het onderzoek de authenticiteit van de game bevestigt:

For 20 years, EA SPORTS has been committed to delivering a truly authentic football experience with the Madden NFL franchise. The findings of the Football IQ study demonstrate the authenticity of the game and how much smarter gamers have become about the sport because of it. It also represents the impact this iconic game has had on the way football is played and experienced, both by players and fans.


Hier wordt een mens slimmer van!