Leer de theorie voor je rijbewijs op je Nintendo DS

Christophe (SpankmasterC)
Consoles zijn tegenwoordig niet alleen meer om op te gamen. Je kunt erop surfen, ze gebruiken als GPS, als kookboek, stedengids, internetbrowser en nu kun je er dan ook het theoriegedeelte van je rijbewijs mee oefenen.

Pass Your Driving Theory Test wordt ontwikkeld door Avanquest Software en bevat alle 1265 mogelijke vragen die de DSA (de Britse CBR). Op basis van hoe je de vragen beantwoordt kan een speciaal oefenschema gemaakt worden om zwakke punten te trainen. Ook zijn volledige examens mogelijk, net als een speciale versie als je even een paar minuten te doden hebt voor de lol.

De software kan veel mensen ten goede komen, volgens cijfers van Avanquest faalt bijna 40% van de deelnemers in eerste instantie voor hun theorie-examen. Deze kosten £ 30,- per stuk en het opnieuw inplannen van een theorie-examen kost allemaal kostbare tijd (immers, tijd is geld). Pass Your Driving Theory Test biedt dus een goedkope uitkomt voor deze mensen, de software die voor £19,99 over de toonbank gaat is een stuk goedkoper dan een tweede theorie-examen. Daarnaast zit er een gratis rijles inbegrepen ter waarde van £ 26,- bij één van de grootste rijscholen in de UK.

Wanneer we dit prachtige stukje software kunnen verwachten hier in Nederland is helaas nog onbekend, wel is duidelijk dat Britten vanaf komende maart hun DS in kunnen zetten om geld te besparen.


Hier is het nou om te doen!