Wii bezig best verkochte console ooit te worden

Stefan (Nebo)
Verkopen als een Wii; dat zou eigenlijk een nieuw spreekwoord moeten zijn. De Nintendo doet het extreem goed en is hard op weg om de best verkochte console ooit te worden. Hieronder een aantal cijfertjes op een rijtje.

Momenteel is de Playstation 2 met 50 miljoen verkochte eenheden in Amerika en zo'n 140 miljoen verkochte eenheden wereldwijd de best verkochte console ooit. Als we naar de eerste 26 maanden kijken van beide consoles, dan heeft de Wii een voorsprong; 17,4 miljoen Wii's tegenover 15,9 Playstations in Amerika. Als dit patroon aanhoudt dan is de Wii na eenzelfde periode als de Playstation 55 miljoen keer verkocht in Amerika en 154 miljoen keer wereldwijd.

Bekijken we van andere consoles ook de eerste 26 maanden in Amerika dan komen we uit op 6,79 miljoen maal de Playstation 3. De GameCube verkocht in de eerste 26 maanden 6,75 miljoen keer. De Xbox 360 verkocht ruim 9,2 miljoen exemplaren en verkoopt daarmee achttien procent sneller dan zijn voorganger. Hoe het uiteindelijk echt gaat lopen is nog maar de vraag, maar bovenstaande cijfers zijn in ieder geval erg interessant.