Warhammer 40.000: Dawn of War II heeft gouden randje

Christophe (SpankmasterC)
Goed nieuws voor fans van bloederige RTS-games met ruimtemariniers en futuristische Orcs: Warhammer 40.000: Dawn of War II is goud! Dit betekent dat het spel nu op weg is naar de drukker, ruim op tijd dus om zijn release op 20 februari te halen.

Daarnaast is er ook nieuwe informatie vrijgegeven over de multiplayer beta die morgen van start gaat. Het lijkt raar om nog een beta van de game te draaien als de game al naar de drukker is, maar Dawn of War II is onder meer gericht op online gameplay en daarvoor is het van belang om de balans tussen de verschillende rassen zo goed mogelijk te krijgen. Je zou het eigenlijk kunnen zien als dat versie 1.0 van de game nu naar de drukker is, maar dat versie 1.1 gemaakt gaat worden aan de hand van de ervaringen die worden opgedaan met de beta.

De beta is in eerste instantie alleen maar beschikbaar voor eigenaren van Dawn of War - Soulstorm, de 28e komt de beta wordt de beta volledig openbaar en kan iedereen met een Steam-account participeren aan de beta. De beta zal alle vier de speelbare rassen bevatten en vijf maps: twee 1 vs 1 en drie 3 vs 3. Ook zijn leaderboards en Windows Live Matchmaking aanwezig zodat je altijd speelt tegen iemand met dezelfde ervaring als jij hebt.

Relic is van plan om van Dawn of War 2 niet zomaar een spel te maken, maar meer een continu uitbreidend platform. Zo is er nu al een patch beschikbaar voor de retail-versie, komen er de eerste week dat de game in de winkels ligt al een twee nieuwe maps voor uit en wordt nu al nagedacht over uitbreidingen en al dan niet betaalde DLC. Dawn of War 2 gaat dus lang bij ons blijven, net zoals Dawn of War ongeveer vijf jaar mee heeft gedraaid.