Venetica biedt screenshots en informatie aan

Eke (Egamer)
Dit jaar komt er weer een nieuwe RPG aan. Het is niets anders dan Venetica voor de Xbox 360 en de PC! Deck 13, de ontwikkelaar van de game, is zeer enthousiast over de game en hoopt dat iedereen het spel leuk gaat vinden. Het verhaal is in ieder geval al vrij indrukwekkend. In het spel speel je met Scarlett, de dochter van de dood. Het is haar missie de wereld te verdedigen tegen een necromancer die de hele wereld wil vernietigen.

Scarlett heeft de vaardigheid om de Twilight World te enteren. 'De wereld van de dood', zo wordt 'ie althans genoemd, zit vol met allerlei doden (goh, daar zijn we ook al achter gekomen...). Scarlett kan met die doden communiceren en zo leert ze een aantal skills. Deze skills zijn erg onnatuurlijk, aangezien de skills uit de wereld van de dood komt...

Een grappig voorbeeld van hoe het te werk gaat: Scarlett heeft vroeg in de game, dus niet in de Twilight World, een jongen geholpen. Later, in de Twilight World, komt ze die jongen tegen. Hij is echter dood, zij kon er niks aan doen. Maar, om verder in de Twilight World te komen, moet je een aantal dingen oplossen. Deze doden (dus ook die jongen die dood is) kunnen je helpen om in de game verder te gaan.

De wereld zit echter niet vol met mensen die je hebt geholpen. Zo zijn de slaven van de necromancer Viktor bloeddorstig en willen dus jouw lichaam met jouw bloed daarin. De slaven die je al eerder in 'de wereld van het leven' hebt vermoord, kom je weer tegen in de Twilight World. De game zit dus vol met allerlei gameplayverrassingen, die erg logisch in elkaar zitten.