Developer Heavy Rain: Games niet schadelijker dan films

Kevin (KoosyNL)
David Cage is één van de oprichters en bazen bij Quantic Dream. Deze ontwikkelaar is op dit moment druk bezig met Heavy Rain, een game die de story-telling en gameplay zoals we die nu kennen zou gaan vernieuwen. Met de game wil Cage een volwassen spel maken waarin het maken van keuzes en emoties centraal zullen staan. Ondanks dat dit volgens sommigen een slechte invloed op mensen zou kunnen hebben vindt Cage dat het spelen van games totaal niet gevaarlijk is.

Volgens Cage is het spelen van een game, het kijken van een film of het lezen van een boek hetzelfde. De extra interactiviteit die je hebt bij het spelen van games zou volgens hem weinig invloed hebben op mensen. Het zou mensen niet aanzetten tot dingen die ze toch al niet zouden doen.

I don't think being interactive gives you fantastic power to change the minds of people and make them do things they'd never think of doing otherwise.

Cage geeft wel toe dat de ervaring die ze willen brengen met Heavy Rain niet voor kinderen zal zijn. Toch is dit volgens hem niet anders dan films en boeken die ook niet geschikt zijn voor kinderen.