Mr. Resetti is autoritair bezig

Eke (Egamer)
Wellicht heb je het als trotse eigenaar van Animal Crossing: Animal Crossing: Let's go to the City al in de handleiding van de game gelezen, maar mocht je het even gemist hebben; we hebben een grappig nieuwtje voor je. Als je je game afsluit zonder op te slaan, krijg je de volgende keer dat je het spel opstart, met Mr. Resetti te maken. Op een aparte, grappige wijze probeert Mr. Resetti je duidelijk te maken dat je écht moet saven voordat je het spel afsluit. Maar dat kinderen daarvan trauma's kan krijgen, wisten wij nog niet. Nintendo wist dat echter al een tijdje:

Informatie voor kinderen - Mr. Resetti
Het is belangrijk dat spelers hun voortgang opslaan, voordat ze het Wii-systeem uitzetten. Dit is nodig om de gegevens na iedere speelsessie te bewaren. Als spelers het systeem uitzetten zonder hun voortgang op te slaan, kan mogelijk het personage Mr. Resetti verschijnen, de volgende keer dat het spel weer wordt gestart. Mr. Resetti heeft als doel om de spelers het belang bij te brengen van het opslaan van hun gegevens. Ouders moeten zich er echter bewust van zijn dat zijn persoonlijkheid en toon van spreken weliswaar humoristisch bedoeld zijn, maar autoritair van aard zijn en mogelijk aanstootgevend kunnen zijn voor jonge kinderen.

Mocht een kind opeens helemaal gek worden na het spelen van die game, dan weet je dat hij zijn spel niet heeft opgeslagen.