Red Bull eerste third-party merk in PlayStation Home

Misan
Het eerste third-party bedrijf dat zijn opwachting zal maken in Home is Red Bull. Red Bull heeft een tropisch eiland gemaakt waar men met vliegtuigen kan racen, gebaseerd op de Red Bull Air Race dus.

Vooralsnog is Home in gesloten beta fase, waarin enkele spelers voor zijn uitgenodigd. De verwachting is dat er een publieke beta van Home beschikbaar komt voor het einde van het jaar. In Sony's virtuele wereld heb je de mogelijkheid om avatars aan te maken, je eigen apartement te maken, spelletjes te spelen, video en muziek te streamen en te communiceren met andere PlayStation 3 bezitters.

Volgens John Beasly, brand marketing manager van Red Bull UK, geeft Home de mogelijkheid voor merken om iets te maken in een spelwereld wat ze ook proberen in de echte wereld, waardoor spelers er verhalen over kunnen vertellen en ze het merk zullen onthouden. Daarnaast is het volgens Beasly een makkelijk platform voor merken om hun eerste stappen in gaming te maken. Sony heeft overigens aangegeven dat andere merken op een later moment worden bekend gemaakt.