Cities XL: naast burgemeester ook CEO

Vincent (Gamer_V)
Cities XL wordt een city builder die lang gespeeld moet blijven worden: er is een grote doorlopende online wereld waar men hun steden kan bouwen en door GEM's kan er steeds meer content bijkomen. Een GEM is een gameplay extension module. In de praktijk komt dat er op neer dat je behalve een city builder meteen een grote hoeveelheid tycoongames in dezelfde game hebt zitten.

Twee gegeven voorbeelden zijn een ski-resort en een beach-resort. Als je een ski-resort bouwt moet je rekening houden met liften om rijen minimaal te houden, goede services voor je klanten en natuurlijk rekening houden met de ervaring van een skiën: een beginner zal niet meteen van de steilste berg af willen gaan. Klanten hebben grote en kleine budgetten, en andere voorkeuren. Een goedlopend ski-resort bouwen is natuurlijk ook handig voor je stad: dat levert je weer belastingscentjes op. Hieronder twee screenshots.




Monte Cristo geeft aan dat we in de toekomst dan aan plug-ins moeten denken als dierentuinen, pretparken, boerderijen, fabrieken, een olieraffinaderij, enzovoort. Cities XL komt ergens in 2009] uit.