Xbox 360 verkoopt meer dan zeven miljoen keer in Europa

Christophe (SpankmasterC)
Iedereen had wel gedacht dat de prijsverlaging van de Xbox 360 een positieve invloed op de verkoopcijfers zou hebben en dit blijkt nu ook echt zo te zijn. Microsoft heeft te kennen gegeven dat de Xbox 360 inmiddels meer dan zeven miljoen keer is verkocht in Europa, wat betekent dat er een miljoen consoles zijn verkocht sinds eind september.

Naast de prijsverlaging heeft het succes volgens Microsoft ook te maken met de goede marketingcampagne en het feit dat de Xbox 360 graden aan entertainment biedt. Microsoft verwacht dan ook een knalgoed einde van het jaar voor de Xbox, het beste zelfs tot nu toe. Aan het woord is David Mosen, vice-president marketing voor Xbox van Europa, Midden-Oosten en Afrika:

quote
It's the combination of elements that put us ain a fantastically strong position. We have 360 degrees of entertainment. At the moment, momentum is fantastic, we've got real traction in all European markets.

When you look at what we've got coming, just in the next three or four weeks, that gives us the confidence that this will be the best ever Christmas in the history of Xbox.



Microsofts nieuwe interface voor de Xbox 360, de NXE.