"LBP zou best verkochte game zijn op elk ander moment"

Morthill
Na jaren van afwachten kwam onlangs dan eindelijk Sonys grote klapper LittleBigPlanet uit, de game waarvan vaak is gezegd dat het een van de grootste consolesellers voor de PlayStation 3 moest gaan worden. Volgens het hoofd van PR David Wilson is Sony tevreden met de huidige verkopen van de game en zijn de verwachtingen dat de verkopen nog beter zullen gaan door mond-tot-mondreclame.

In de week van zijn launch kwam LittleBigPlanet binnen op de tweede plek in de Engelse softwarelijst achter Gears of War 2, maar afgelopen week zakte de game weg naar de twaalfde plek achter nieuwe titels als Call of Duty: World at War en Wrath of the Lich King, maar ook achter oude titels als Wii Fit en Mario Kart Wii. Toch is dat volgens Wilson niet slecht. De game lanceert in een periode waarin alle kersttoppers uitkomen en ondervindt dan ook veel concurrentie. De media is enorm positief en volgens Wilson zou de game op elk ander moment in het jaar de verkooplijst aanvoeren.

We're really pleased with the initial reaction to LittleBigPlanet - it has been our highest scoring game ever I believe with a Metacritic score of 95 and a huge list of 10/10s or 100 per cent scores.

We are also pleased with its commercial performance. In other times of the year it would be a clear number one - so you have to put the chart in context. This is an incredibly volatile time of year and the chart reflects that - November 7 saw 47 titles released on that one day alone including many big hitters with Christmas number one aspirations. Look at the chart this week - the top four are all brand new entries.

Een ander lichtpuntje volgens Wilson is dat de game een van de meest originele titels is van dit najaar en voor een nieuwe IP enorm goed verkoopt. Hij ziet dat in de industrie nieuwe originele IPs vaak enorm positief ontvangen worden door de pers, maar vervolgens niet echt goed verkopen. LittleBigPLanet heeft deze trend doorbroken, door niet alleen een fantastische game te zijn, maar ook wereldwijd goed te verkopen. Ook de toekomst ziet hij rooskleurig in door de enorme groei van het aantal speelbare levels, waardoor de game steeds meer waar voor zijn geld biedt.


De Sackboys vieren feest vanwege de positieve kritieken