EA presenteert EA Sports Active voor de Wii

J (SocialDisorder)
Nederland is net als de rest van de wereld erg bewust bezig met de gezondheid. Lightproducten zijn populairder dan ooit en ook groenten en fruit worden meer verkocht dan vijf jaar geleden. EA springt nu in op deze rage door EA Sports Active uit te brengen voor de Wii.

In tegenstelling tot Wii Fit maakt deze game geen gebruik van een Balance Board, maar van twee banden die gemaakt zijn van neopreen en verbonden worden met de Wiimote en Nunchuck en een rubberen band die gebruikt wordt bij krachtoefeningen. Het Balance Board zal wel ondersteund worden. De game zal in de lente van 2009 uitkomen in de VS, een Europese release is vooralsnog onbekend.

De game zal meer dan 20 verschillende sporten bevatten, waaronder boksen en hardlopen, waarbij je begeleid wordt door een persoonlijke trainer. Daarnaast zal de game statistieken over je calorieverbruik weergeven, een afvalprogramma in 30 dagen en aanpasbare oefeningen bevatten. Bij de game zul je bovendien een boek over voeding ontvangen.

EA zal de game blijven ondersteunen door regelmatig updates en nieuwe randapparatuur uit te brengen. EA Sports heeft ook plannen voor andere versies, zoals EA Sports Active Soccer. De Active-lijn wordt gesteund door Bob Greene, de trainer van Oprah Winfrey.

Kun je de trailer niet zien, dan kun je hier klikken.