Mortal Kombat vs DC Univserse ongecensureerd in Europa

J (SocialDisorder)
Laatst meldden we dat Midway een aantal consessies heeft moeten doen om aan de Teen-rating te komen met Mortal Kombat vs DC Universe. Eén van die consessies was onder meer dat een deel van de Fake Gun-fatality van The Joker buiten beeld plaats zou vinden.

Videogamer vroeg in een interview wat er nou exact waar was van dit verhaal. Hans Lo van Midway gaf toe dat dit verhaal deels waar is. In de VS betekent een Teen-rating dat de game geschikt moet zijn voor 13 jaar en ouder. In Europa is dit echter een ander verhaal, aangezien de game hier voor 15+ of 16+ wordt uitgebracht, afhankelijk van het beoordelingsysteem van de verschillende landen. Gevraagd of dit nu betekent of er verschillende uitvoeringen van de game in omloop zullen komen, zei Hans Lo alleen maar dat de interviewe dat zelf maar moest zien. De uitspraak werd gevolgd door de hierboven genoemde fatality van The Joker, die volledig in beeld te zien was.

"That's partly true [that the fatality has been edited]... You know, for North America we have a Teen rating, and teen really means 13 and above. Thirteen is pretty young, you have to admit. For Europe we have a 15, 16+ rating - so it's a bit different."