Red Alert 3 perskit leidt tot paniek

koei
Gisteren vond op het eiland Pampus nabij Amsterdam een Red Alert 3 perstoernooi plaats ter ere van de release van het spel. Het hele evenement werd begeleid door een legermannetje, maar nadat we weer voet aan vaste wal hadden gezet was het weer ieder voor zich. Wel kregen we een perskit mee van het spel welke verpakt was in een munitiekistje.

Een deel van de pers ging met de auto terug naar huis, maar een ander deel ging met de bus en trein op huis aan, waaronder onze collega's van GamesTM die te maken kregen met de EOD vanwege hun verdachte pakketje:

quote
Eenmaal op het station besloten we om eerst even wat te eten. Onze ammoboxes trokken al wat vreemde blikken en leverden ook nog eens de nodige hilarische reacties op bij het personeel van de eetgelegenheid, waarvan ik de naam hier niet zal noemen. Op dat moment besloot ik de mijne maar in mijn tas te stoppen.
Onze collega’s waren intussen al hun eigen weg gegaan. Toen wij ons perron naderden zagen wij al dat de roltrap met linten was afgezet. Toen we eenmaal op het perron kwamen, zagen we dat ook een deel van het perron was afgezet en dat er flink wat agenten op de been waren.
Chrizz was tamelijk trots op zijn nieuwe aanwinst en liep er gewoon mee rond te zwaaien. Toen één van de agenten hem daarmee zag lopen werd hij gelijk terzijde genomen. Aan de andere kant van de roltrap werd hij meteen door vijf agenten ondervraagd. Toen ik vervolgens van één van de andere reizigers hoorde dat er een verdacht pakketje op het perron was aangetroffen wist ik al hoe het zat. Twee van onze collega’s hadden namelijk een trein eerder genomen en hadden kennelijk hun ammobox op het perron laten staan.

We deden onze uiterste best om het aan de agenten uit te leggen. Nadat Chrizz, na enige aarzeling van de verzamelde (spoorweg)politie zijn eigen exemplaar opende om te inhoud te tonen, hadden de meeste agenten ook wel door wat er was gebeurd. Nadat de EOD het ‘verdachte object’ veilig had verklaard, kon de politie de ammobox eindelijk openen. Het gezicht van de agent die de box opende was kostelijk, vooral toen hij het Red Alert 3 doosje eruit haalde (wtf?). Red Alert indeed. We lagen naderhand helemaal in een deuk.




Het kistje in kwestie