Belg vrijgesproken van aan- en verkoop illegale software

Bart
Een Belg uit het West-Vlaamse Moorslede is vandaag vrijgesproken. Deze zuiderbuurman had acht exemplaren gekocht van Swap Magic 3, software waarmee gemakkelijk illegale kopieën van PlayStation 2-spellen gespeeld kunnen worden op genoemde console. Het voordeel van deze software is dat er geen modchip of ander las- en breekwerk nodig is. Zes van de acht exemplaren had hij reeds verkocht.

Een PS2-bezitter koopt gemiddeld 7,3 games van 65 euro, als je dit vermenigvuldigt met de acht stuks software kom je uit op een bedrag van 3796 euro. Dit bedrag werd dan ook als schadevergoeding geëist door de aanklager.

Of Belgen dom zijn laten we in het midden, maar het loont in het land van de frieten in ieder geval om je van de domme te houden, al dan niet naar waarheid. De rechter heeft de man namelijk vrijgesproken. De aangeklaagde verklaarde namelijk dat hij niet wist dat het illegaal was om het pakket te kopen en te verkopen omdat het zo makkelijk te verkrijgen was op internet. De rechter gaf de man hierin gelijk en gaf tevens het advies dat het beter is om achter de makers van het programma aan te gaan.



Belgen dom?