EA gaat 600 banen schrappen om verliezen te beperken

Morthill
Electronic Arts mag dan een van de grootste uitgevers ter wereld zijn, dat wil niet zeggen dat het financieel een droombedrijf is. De kwartaalcijfers voor juli t/m september waren alles behalve rooskleurig, het bedrijf draaide een verlies van USD 310 miljoen, veel meer dan de USD 195 miljoen die het bedrijf verloor in dezelfde periode vorig jaar. Gevolg is dat er gesneden gaat worden in het personeelsbestand, waardoor 6% van de medewerkers zijn of haar baan zal gaan verliezen. EA hoopt op deze manier USD 50 miljoen te besparen.

De slechte resultaten zijn opvallend. De omzet in het afgelopen kwartaal steeg behoorlijk door de goede verkopen van games als Spore, Mercenaries 2 en Warhammer Online. De omzet voor het huidige financiële boekjaar komt daarmee op USD 864 miljoen, een flinke groei ten opzichte van de USD 650 miljoen van vorig jaar. Toch lijkt de groei ook wat af te nemen. Door de problemen op de financiële markten en het bijkomende gevolg van het verlies van consumentenvertrouwen in de economie, zijn de verkoopcijfers voor oktober erg matig. Op de korte termijn is het bedrijf dan ook erg voorzichtig.

De gevolgen blijven verder niet beperkt tot Amerika of tot mensen die nu in dienst zijn. Wereldwijd zullen er banen geschrapt gaan worden en het aantal vacatures zal flink teruggebracht worden. Volgens EA is dit alles nodig om de groei van het bedrijf te kunnen verzekeren, zonder dat de kosten te hoog oplopen.