The Beatles niet in Rock Band, wel in hun eigen game

Vincent (Gamer_V)
[Update 16.00]

Gisteren kondigde Harmonix aan dat er vandaag een persconferentie zou zijn, waar een deal tussen MTV en Apple Corps Ltd. wereldkundig gemaakt zou worden. Onze verwachtingen gingen gelijk uit naar muziek van The Beatles in Rock Band 2 of in de music store, maar niets bleek minder waar. Harmonix zal namelijk een unieke game rond deze legendarische band gaan ontwikkelen. Dus niet een paar nummers, maar je zult door de gehele geschiedenis van The Beatles kunnen spelen. Het idee hierachter komt van Sir Paul McCartney en Ringo Starr samen met Yoko Ono Lennon and Olivia Harrison.

Tijdens de persconferentie deden verscheide mensen de verwachte enthousiaste uitspraken. Zo ziet Paul McCartney de game als een goede mogelijkheid om de The Beatles en hun muziek nog populairder te maken. Ringo Starr is erg blij dat de legacy van The Beatles zo hun weg vinden naar dit digitale tijdperk.

Wanneer de game van The Beatles zal gaan verschijnen is nog niet bekend, evenmin zijn de speelbare platformen genoemd. Aangezien de deal pas net rond is, zal de game ook nog wel even op zich laten wachten. Of de game speelbaar zal zijn met de huidige generatie instrumenten kon Harmonix CEO Alex Rigopulos ontkennen noch bevestigen. Het is dus afwachten.

Originele bericht

Voor wie zich nog afvraagt wat MTV met gaming te maken heeft - MTV is de eigenaar van Harmonix. En Harmonix kennen we natuurlijk van Rock Band. MTV heeft nu een persbericht de wereld in gestuurd, waarin aangekondigd wordt dat er donderdag een persconferentie gehouden zal worden waar een deal met Apple Corps Ltd zal worden toegelicht. Nu gaat het hier niet om de iPod-fabrikant, maar het bedrijf dat de rechten heeft voor muziek van The Beatles. Het lijkt dus waarschijnlijk dat Rock Band muziek zal gaan krijgen van deze legendarische band. Dit zou een stevige klap zijn voor Activision, dat ook in overleg was met Apple Corps Ltd voor de rechten.

De persconferentie is om 10.00 in New York. Omstreeks 16.30 zullen we hier dus te horen krijgen wat MTV en Apple Corps Ltd bekokstoofd hebben.


De gele noten zijn verkapte onderzeeërs