Resident Evil 5 producent reageert op aantijgingen racisme

Allard (Allard88)
Zoals jullie misschien al wisten, speelt het nieuwste deel van Resident Evil zich af in Afrika. Als gevolg hiervan zijn de zombies in het spel donker van huidskleur en dat is volgens sommige mensen -die niets beters te doen hebben en niet in de gaten hadden dat de zombies in alle andere delen blank waren- een duidelijk geval van racisme.

Masachika Kawata, producer van het spel, reageerde op de aantijgingen in een interview. Een deel ervan:


“We chose Africa because we’re extending the storyline logically. Following the tradition of the Resident Evil franchise, you’ll remember from Code Veronica - the Progenitor virus comes from Africa so we wanted to go back to the root of where the virus originated. For the people who think it’s racist… well, we can’t please everyone. We’re in the entertainment business - we’re not here to state our political opinion or anything like that. It’s unfortunate that some people felt that way.”

Hij zegt dus dat het spel zich in Afrika afspeelt vanwege het verhaal. Volgens de historie van het spel komt het virus uit Afrika en is het daarom niet meer dan logisch dat die locatie werd gebruikt om het plot uit te bouwen. Ook zegt hij dat ze als entertainment-bedrijf geen politieke agenda hebben en dat hij het spijtig vindt dat sommige mensen er zo over denken.



Resident Evil 5 staat voor 13 maart gepland