Concurrentie voor Sony, Microsoft en Nintendo

Bart
Microsoft, Sony en Nintendo hebben er een concurrent bij. Envizions Computer Entertainment heeft namelijk een nieuwe console aangekondigd, de Evo Smart Console. Serieuze concurrentie zal het waarschijnlijk niet worden, de spelcomputer zal in eerste instantie developers moeten aanspreken.

Onder de motorkap bevat de console een watergekoelde AMD Athlon 64 X2 5600+, een ATI Radeon HD 3200 en 2GB RAM. Voor de opslag van gegevens is er een harddisk van 120GB of 250GB aanwezig, maar je hebt ook nog eens gratis 10GB online opslag. De ingebouwde DVD-drive en 100Mbit ethernetkaart moeten ervoor zorgen dat je ook echt data op die harddisk kan krijgen. Wifi-capaciteiten zijn helaas niet ingebouwd. Tot slot is het apparaat te beveiligen middels een vingerafdruk of stemopname.

De console zal standaard draaien op een Linux-distributie, Fedora 8 om precies te zijn. In een later stadium kan je ook nog kiezen voor de door de fabrikant zelf ontwikkelde Mirrors Evolution Linux. Voor een meerprijs behoort XP ook nog tot de mogelijkheden.

Voordat je nu opspringt om naar de winkel te rennen nog even twee nadelen. Ten eerste gaat de console voor ontwikkelaars 600 dollar kosten, ten tweede is het aanbod van Linux-games nog vrij magertjes; vooralsnog staat alleen een afbeelding van Hexen II op de website van de ontwikkelaar.