[Update] E3 wordt weer groots en nu ook voor publiek?

Morthill
Update:

Inmiddels heeft de ESA gereageerd op de geruchten, of beter gezegd, geweigerd te reageren. Een woordvoerder gaf aan dat er niet op geruchten wordt in gegaan en dat de organisatie zelf wel een keer met een aankondiging komt over de E3 van 2009.

Origineel bericht

Na felle kritiek van bijna elke grote developer lijkt de ESA, de organisatie van de E3, overstag te zijn gegaan. Op het programma X-Play maakte presentator Blair Herter bekend dat de E3 volgend jaar terug zal gaan naar zijn oude vorm. Veel meer mensen uit de industrie zullen uitgenodigd worden en al zullen er geen kaartjes verkocht worden, het zorgt wel dat vrijwel iedereen aanwezig kan zijn. De beurs zou moeten plaatsvinden van 2 t/m 4 juni in het LA Convention Center.

Newsweek heeft een andere bron voor haar informatie en claimt dat de beurs niet alleen zal teruggaan naar de grote vorm, maar zullen er ook twee dagen toegankelijk zijn voor publiek, hierbij kunnen maximaal 40.000 bezoekers langskomen. Inmiddels heeft Newsweek zelf aangegeven dat verschillende bronnen dat toch ontkennen, maar we kunnen altijd hopen. Het is waarschijnlijk een kwestie van afwachten totdat de ESA zelf met een aankondiging gaat komen.