De units die Red Alert 3 niet gehaald hebben

Christophe (SpankmasterC)
Met Red Alert 3 neemt EA het concept van de veranderde tijdslijn van Red Alert en rekt dit helemaal uit tot er een over-the-top RTS-game overblijft vol doldwaze units en ongein. Desondanks zijn er nog steeds units die de game niet gehaald hebben, en daar worden er nu een aantal van voorgesteld.

Als eerste is daar de Chrono Tank, een unit bekend uit Red Alert: Aftermath. De unit kwam makkelijk en snel voor elkaar, maar werd uiteindelijk geschrapt omdat er maar plek was voor één basis-tank in de gelederen van de Allies, en na een lange strijd verloor de Chrono Tank het toch van de Mirage Tank. Spijtig, maar gelukkig hebben we de artwork nog!

Daarnaast was er nog een Chrono unit ontworpen, de Chrono Rift, alleen wordt hier verder geen informatie over gegeven. Uitgaande op het uiterlijk zouden wij zeggen dat het om een hovercraft zou gaan, met een grote Chrono-unit op zijn rug. Hoe het Chrono-aspect echter in deze unit verwerkt zit, is ons helaas onduidelijk.

De volgende unit is de Mech aan de kant van de Rising Sun. Deze unit is uiteindelijk wel in het spel te vinden, maar EA heeft de ontwerpschetsen vrijgegeven voor de unit. Het idee was om een Mech-unit te hebben die zowel op het land als in de lucht zich kon voortbewegen. Uiteindelijk is gekozen voor een soort prehistorische vogel als ontwerp, maar het begon allemaal bij een aap-achtige mech om via een insect-achtig ontwerp toch bij het uiteindelijke design te eindigen.


Een andere unit van de Rising Sun is de Shinobi, een ninja die rondrent met zijn zwaard en alles in gorten snijdt en hakt. Ook voor deze unit is veel onderzoek gedaan om de juiste look te krijgen, er zijn vrouwelijke en robot-versies van de ninja verschenen maar uiteindelijk is toch gesettled op een meer traditionele look. Er wordt echter gehint dat we in een andere game de ninja van wat meer dichtbij zouden kunnen zien, ruiken we hier dan toch een niet-RTS game in het Red Alert universum?


Command & Conquer: Red Alert 3 wordt 31 oktober verwacht op de PC, op 14 november zal de game verkrijgbaar zijn op de Xbox 360.