Infogrames voltooit overname Atari Inc.

Misan
Infogrames heeft bekend gemaakt dat ze de in de VS gevestigde Atari Inc. volledig hebben overgenomen voor ongeveer 11 miljoen dollar. De Franse onderneming, die eerder dit jaar verraste door voormalig EA-topman David Gardner aan te stellen als CEO en voormalig President van Sony's Worldwide Studios Phil Harrison aan te stellen als directeur, kan nu definitief het merk Atari omarmen, wat InfoGrames al wel al enige tijd mocht in Europa en andere delen van de wereld.


Infogrames bezat 51,4% van Atari Inc.'s aandelen en de fusie, aanvankelijk overeengekomen op 30 april jongstleden, is afgerond met een basisprijs van 1,68 dollar per uitstaand aandeel. Atari's voormalige management team zal de onderneming laten blijven focussen op groei in Noord Amerika.

Infogrames heeft eveneens een strategie uiteengezet die de gefuseerde onderneming zal leiden in de 'versimpelde mondiale structuur':
- Verminderen van algemene en administratieve kosten, waaronder de kosten om een publieke onderneming in de VS te zijn en het genereren van schaalvoordeel;
- Betere mogelijkheden voorzien om de distributie in de VS te ontwikkelen en nieuwe partnerships aangaan;
- Het Amerikaanse online platform versterken om online activiteiten te ontwikkelen.

Ondanks de wereldwijde beurscrisis sprong het aandeel van Infogrames 15% omhoog op de eerste aankondiging, afgelopen donderdag en eindigde de week op 7,07 euro.