Nintendo DSi komt voorlopig niet naar het Westen

koei
De gisteren aangekondigde opvolger van de Nintendo DS, de DSi, zal voorlopig niet naar het Westen komen, zo maakte Reggie bekend op de Amerikaanse versie van de persconferentie.

De gewone Nintendo DS verkoopt nog goed genoeg in deze gebieden, waardoor het apparaatje pas ergens in 2009 in de Verenigde Staten, en hoogst waarschijnlijk dus ook Europa, zal gaan verschijnen. Om Reggie te quoten: "well into calendar year 2009". Kort door de bocht worden we er dus voor gestraft dat er te veel mensen nu nog een DS kopen.

Het is echter te hopen dat Nintendo door deze gespreide release niet meer tegen de problemen aan loopt waar ze met de Nintendo Wii wel tegen aan liepen.

De Nintendo DSi heeft een groter scherm en een 3 megapixel camera. Het apparaat heeft daarnaast een SD-kaart slot en zal een ingebouwd geheugen bevatten om games en afbeeldingen op te slaan. Gamers kunnen het extra geheugen gebruiken door games te downloaden uit de online Nintendo Store.

De Nintendo DSi zal 12% kleiner zijn vergeleken met de Nintendo DS doordat het Gameboy Advance cartridge slot verwijderd is uit het nieuwe model. De DSi zal overigens een web browser bevatten en een applicatie om genomen foto's te bewerken via het touch screen.