Rock Band 2 instrumenten echt stiller dan Rock Band 1

koei
Joystiq heeft een onderzoek gedaan naar het lawaai dat de instrumenten van Rock Band maken in vergelijking met Rock Band 2. Een veel gehoorde klacht over de instrumenten van het eerste deel, vooral de drum, was dat deze erg veel lawaai maakten.

Met zachtjes aantikken was er weinig verschil tussen de drums van Rock Band 1 en 2. Bij normaal spelen was de drum van Rock Band 2 overduidelijk stiller, maar ondanks dat maakte de drum nogsteeds een duidelijk hoorbaar geluid. Bij het helemaal los gaan op de drums maakten de gele en blauwe drums van Rock Band 2 meer geluid dan die van Rock Band 1, maar waren de rode en groene pads van Rock Band 1 meer geluid maakten. In de praktijk was dit verschil in geluid echter vrijwel hetzelfde, beide drumsets maken veel lawaai als er hard op gespeeld werd.

Bij de gitaar was het verschil nog duidelijker. De Rock Band 2 gitaar was duidelijk stiller aangezien het geluidje dat de gitaar van deel 1 maakte als de frets weer omhoog sprongen vrijwel afwezig was in de nieuwe gitaren.

Samengevat kan er worden gezegd dat de instrumenten van Rock Band 2 inderdaad stiller zijn dan die van Rock Band 1 als er normaal op gespeeld wordt. De instrumenten kunnen gemakkelijker 'rustig' bespeeld worden waardoor het overall geluid een stuk minder wordt. Voor een uitgebreide vergelijking kun je kijken op Joystiq.