Gallagher: Guitar Hero beter dan een Goblin in je kont

Kevin (KoosyNL)
Noel Gallagher heeft overal wel een mening over en hij is niet bang om deze te geven. Zo heeft hij in het verleden al eens leuke uitspraken gedaan over andere artiesten en de wereld-problematiek. Zo ook over geweld in games wat volgens hem de oorzaak is van al het slechte in de wereld.

Natuurlijk heeft hij ook een mening over het zeer populaire Guitar Hero. Volgens Gallagher is het goed dat kinderen met een plastic gitaar in hun handen, hun verbeelding kunnen gebruiken. Dit is een volkomen andere mening die gitarist John Mayer had. Die vond dat Guitar Hero maar voor naäpers was .

If it puts little plastic guitars into kids' hands and fires their imaginations, I think that's a good thing. It's harmless fun, innit.

Maar dat is niet alles. Gallagher vind het muziek-genre een stuk beter dan andere genres waarin het er een stuk harder aan toe gaat:


I'd rather that genre of video games than somebody getting their fucking head chopped off with a samurai sword while getting fucked by a goblin up the arse with a laser. Do you know what I mean?

Guitar Hero is dus beter voor de kinderen dan een spel waarin ze je hoofd eraf hakken met een samurai-zwaard terwijl een Goblin in je kont zit met een laser. Of dit briljante idee voor een game al door een ontwikkelaar is opgepikt is niet bekend.