Molyneux: Fable 2 verdient een 9/10

Kevin (KoosyNL)
Als het één ding wat wel aan Peter Molyneux is besteed, dan is het wel het geven van interviews. Hij praat graag over de game-industrie en het liefst over zijn eigen games. Klein minpuntje is dat Molyneux zijn mond te vaak voorbij praat. Zo deed hij dat ook bij Black & White en Fable waardoor de games veel groter voorgesteld werden dan dat ze in werkelijk waren. Met Fable 2 lijkt Molyneux het geleerd te hebben, en houdt hij vaker zijn mond dicht. Toch heeft hij nu weer een aantal leuke en interessante uitspraken gedaan.

Volgens Molyneux zou hij Fable 2 als cijfer een 9/10 geven. Volgens Molyneux is dit de meest complete game waaraan hij ooit heeft gewerkt. Zo vindt hij de look perfect en de interface fantastisch. Ook vindt hij dat het veel beter is om je op maar een paar dingen in een game te concentreren, en ervoor zorgen dat deze goed uitgewerkt worden. Dat is veel belangrijker dan er veel functies in stoppen die allemaal niet goed zijn uitgewerkt. Als voorbeeld noemt hij de hond in Fable 2. Door hem maar een beperkt aantal dingen te geven die hij kan doen, zijn deze dingen wel goed uitgewerkt.

It's far better to cut it down and have a smaller number of things, polished. The dog is the perfect example in Fable 2. The dog is polished to make sure that the limited things that he can do, he does well


Verdient een 9/10