Onderzoek: PC gaming is verre van dood

Christophe (SpankmasterC)
Het wordt al jaren geroepen, en er wordt ook al jarenlang tegengas gegeven: de roep om de dood van PC gaming. De PC Gaming Alliance, een non-profit organisatie met leden als Microsoft, Intel, AMD, nVidia en Dell, heeft onderzoek gedaan naar de staat van PC gaming en komt tot de conclusie dat de markt weliswaar verandert, maar dat de PC nog steeds een gigant blijft.

In 2007 was PC gaming goed voor $ 10,7 miljard omzet, waarbij slechts 30 procent van de inkomsten uit de retail-verkoop kwam. Met $ 4,5 miljard omzet is online het nieuwe codewoord geworden voor de PC-industrie, met $ 2 miljard door digitale distributie en $ 800 miljoen door reclameinkomsten. Het merendeel van deze bedragen komt uit Azië, waar ongeveer de helft van de wereldwijde verkopen plaatsvinden.

Verwacht wordt dan ook dat de PC-markt nog veel verder zal groeien, onderzoek laat blijken dat tegen het einde van 2007 minder dan een derde van alle huishoudens in de top 20 grootste markten de beschikking hadden over breedband internet. Zodra meer mensen aan de breedband gaan, wordt verwacht dat ook de online-inkomsten zullen stijgen.



Met dank aan Dalamar voor het melden in de reacties bij de maandelijkse softwareverkopen.