Sony doet poging UMD-films nieuw leven in te blazen

Bril_idioot
Bij de release van PSP was het Sony's bedoeling dat hun handheld het multimediaplatform zou worden voor onderweg, onder andere de UMD-films zouden hier aan mee moeten helpen. De UMD-films flopten echter genadeloos, mensen zagen het namelijk niet zo zitten om 30 euro/dollar neer te leggen voor films die voor een lagere prijs op internet te verkrijgen waren. Blijkbaar is de boodschap nu ook eindelijk bij Sony doorgedrongen want de Japanse entertainmentgigant gaat de prijzen van UMD-films verlagen. In de nieuwe line-up zouden de films vanaf $9,99 tot en met $14,99 verkrijgbaar moeten zijn, ruim de helft van de originele prijs dus. Ook zou het aanbod weer flink uitgebreid worden en zouden er elk kwartaal zo'n vijf à zeven films uit moeten komen. John Koller, director van de hardware marketingafdeling bij Sony Computer Entertainment America, legt uit waarom er voor een prijsverlaging is gekozen:

"When we first launched, it was a difficult sale. I don't think it's a big stretch to say that a 16-year-old doesn't have a lot of discretionary income... We were offering UMDs that were more expensive than DVDs at the time. And we want content that is in line with what the demo is asking for, action and comedy... not romantic dramas."

Hoeveel de UMD-films voortaan in Nederland gaan kosten is nog niet duidelijk, maar hoogst waarschijnlijk kun je het dollarteken vervangen voor een euroteken.