Overlord Dark Legend aangekondigd voor de Wii

J (SocialDisorder)
Wat is er leuker dan kwaadaardige heersers uit het land verjagen? Over het antwoord kunnen we redetwisten, maar volgens Triumph Studios is het antwoord "zelf de kwaadaardige heerser spelen". Dit concept bleek al succesvol op de PC, Xbox 360 en onlangs nog op de PlayStation 3. Triumph werkt momenteel aan een opvolger van deze game op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3, maar nu is bekend gemaakt dat de Delftse studio ook een Wii-versie in ontwikkeling heeft, getiteld Overlord Dark Legend.

Dit is geen port van de game die momenteel uit is of binnenkort uit gaat komen, maar een geheel nieuwe game die specifiek voor de Wii ontwikkeld wordt. In deze game speel je een nieuwe, jonge Overlord die terwijl hij opgroeit leert omgaan met z'n duistere krachten en deze botviert op de lokale bevolking. Er zullen wel personages uit de eerste Overlord-game terugkomen, zoals halflings, trollen, elven en dwergen, maar ook nieuwe karakters als heksen, mannetjes van ontbijtkoek en Roodkapje, die bovendien een klein wolfs geheimpje met zich meedraagt.

De unieke controls van de Wii bieden enkele nieuwe opties voor de developers om de minions toe te passen in je missie om het land om te dopen in een duistere plek. Zo kun je met je Wiimote een minion beetpakken, hem opladen met magische kracht door de Wiimote te schudden en hem vervolgens ergens naartoe te sturen met explosieve resultaten.



Het verhaal is een mix van klassieke sprookjes en fantasy, met een saus van de humor die de eerdere game kenmerkte. Ook ditmaal schrijft Rhianna Pratchett, dochter van Terry Pratchett, het verhaal van de game.