Batman pakt het geteisem aan in Batman: Arkham Asylum

J (SocialDisorder)
Een game gebaseerd op de succesvolle film The Dark Knight lijkt er voorlopig niet in te zitten, maar dat betekent niet dat fans van de in strak leer verpakte held zonder game van Batman komen te zitten.
Eidos en Warner Interactive hebben aangekondigd dat er momenteel gewerkt wordt aan een 3rd person action-adventure genaamd Batman: Arkham Asylum. De game zal gebruik maken van de Unreal Engine 3 om plaatjes op het beeldscherm te toveren die qua sfeer het meest doen denken aan Bioshock.

In het begin van de game heeft Batman net The Joker verslagen en levert hem af in Arkham Asylum. De overige aartsvijanden van Batman hebben echter een val gezet, waardoor ze kunnen ontsnappen. Wat volgt is een action-adventure waarin de gamer de rol van The Dark Knight op zich neemt en de boosdoeners zal laten boeten. De game zal niet alleen focussen op de actie, maar je zult ook enig detectivewerk moeten doen om uit te zoeken wie zich waar bevindt.

Het script wordt geschreven door Paul Dini, die eerder afleveringen van diverse Batman-animatieseries en -animatiefilms schreef en voor sommige scripts zelfs een Emmy-award op zijn CV mocht zetten.

De game zal ergens in 2009 uit komen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3.