Ubisoft klaagt productiebedrijf van Assassin's Creed aan

Morthill
Softwarepiraterij wordt steeds minder gewaardeerd door gameontwikkelaars. Klaagden eerder Nintendo en Capcom al het bedrijf aan dat de R4 voor de Nintendo DS had ontwikkeld, ditmaal stapt Ubisoft naar de rechter om geld te krijgen van Optical Experts Manufacturing. In april bracht Ubisoft de game Assassin's Creed naar de PC en Optical Experts was ingehuurd om de game te produceren. Zes weken voor de game uitkwam was deze vervolgens al te vinden op het internet, volgens Ubisoft de schuld van de producent. Deze zou verscheidene veiligheidseisen niet in acht hebben genomen.

Ubisoft claimt dat ze heeft uitgezocht waar voor het eerst de game online te vinden was en dit spoor heeft ze geleid naar een medewerker van OEM. Vervolgens werd in zijn huis een exemplaar van de game aangetroffen, al staat in de aanklacht niet wanneer dat was.

De gevolgen van de beschikbare download waren niet mals. Waar de game door 700.000 Amerikanen gespeeld werd door hem illegaal te downloaden, kochten slechts 40.000 hem. Dat was niet het enige probleem volgens Ubisoft. In de versie die op het internet verscheen zat een opzettelijke bug, maar door de vele negatieve kritiek die daar uit voortvloeide, men wist niet dat het opzettelijk was, heeft het bedrijf imagoschade opgelopen. Ubisoft eist nu $10 miljoen aan schadevergoeding voor contractbreuk en nalatigheid.