Dan Sutton: Saints Row op de Wii is te controversieel

Morthill
Over een tijdje kunnen Xbox 360- en PS3-bezitters los met het vervolg op Saints Row. Helaas voor mensen met een Wii, er zal geen versie op die console verschijnen. Ontwikkelaars Volition is bang dat de game te controversieel zou zijn met de besturing die de Wii biedt. Dat zei Dan Sutton, producer van de game, in een interview met de Amerikaanse website CVG.

Volgens Sutton zal je met games als Saints Row op de Wii extra controversie krijgen door de motion controller-besturing. Dat zag je met Manhunt 2 en dat zal met de vele wapens in Saints Row 2 niet anders zijn. Wapens als kettingzagen leveren volgens hem dan een hoop negatieve reacties op, omdat het voelt alsof je ze echt gebruikt.

With games like ours you get much more controversy when you add motion controls like you saw with Manhunt 2.

We have weapons like chainsaws, satchel charges, stuff like that. I can definitely see people having a problem and outcry towards that because it does actually feel like you're using weapons that way.

Niet alleen de controversie is iets dat Volition tegenhoudt, ook de prestaties die de Wii kan leveren wordt het bedrijf niet gelukkig van. Sutton vond de persconferentie van Nintendo op de E3 een teleurstelling en hij heeft bij de Wii het idee dat je zit te spelen op een oude console.

I'd say that [the Nintendo E3 press conference] was definitely underwhelming. At Volition we're really about pushing really good graphics and with the Wii you just fell like you're playing on an older console. We're definitely focused on the Xbox 360 and PS3.


Alsof je echt met een zwaard slaat?