Cryptic Studios redt Star Trek Online van de ondergang

Morthill
Er gingen al langer hardnekkige geruchten, maar nu is het dan ook eindelijk officieel. Star Trek Online is in ontwikkeling bij Cryptic Studios, het bedrijf dat eerder al verantwoordelijk was voor City of Heroes. De game wordt gemaakt voor zowel PC als consoles. Voor welke consoles is niet duidelijk, maar aangezien Champions Online van Cryptic naar de Xbox 360 komt is het niet geheel onwaarschijnlijk dat de eer in ieder geval voor Microsofts console is.

De toekomst van Star Trek Online leek onzeker in het begin van het jaar toen ontwikkelaar Perpetual aangaf geen zin meer te hebben in de game en het project had overgedragen aan een andere studio. Vervolgens hield de ontwikkelaar wel zelf de spelcode, waardoor de nieuwe developer van scratch moest beginnen. De vraag was dan ook of een ontwikkelaar daar wel zin in had. Zoals de geruchten al gingen was Cryptic daar niet vies van, waardoor de Trekkies toch iets hebben om naar uit te kijken.

In Star Trek Online mag je spelen als kapitein van een ruimteschip van de Federation of de Klingons. Niet tijdens de oorlog die de twee facties uitvoeren in de 23e eeuw, maar in het begin van de 25e eeuw. In een tijd na alle TV-series kortom. Je zult je eigen schip kunnen uitrusten op een manier die jij wilt en je eigen crew kunnen trainen. Vervolgens kun je de verre ruimte gaan verkennen met je schip of aan land gaan op planeten. Ook zul je aan boord van andere ruimteschepen kunnen gaan.

Cryptic heeft vandaag ook gelijk de eerste screenshots van de game vrijgegeven, waarin we kunnen zien wat hun visie is op de toekomst van het Star Trek-universum. De eerste gameplaybeelden zullen op 10 augustus volgen. Deze zullen gepresenteerd worden op de Star Trek Convention in Las Vegas.