[E3 2008] Live verslag E3, persconferentie Sony

Vincent (Gamer_V)
De jaarlijkse E3 staat op het punt om te beginnen met een persconferentie van Sony.

De persconferentie staat gepland voor 20:30 en begint dus over ongeveer een uur. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.

[20:37] Er gebeurt nog weinig, even wachten dus.

[20:39] De show begint!

[20:41] Na een lange intro komt Jack Tretton oplopen. "E3 is stress maar wel erg leuk "

[20:43] We krijgen straks te horen over Solid Snake, Sackboy, Nathan Hale en Kratos! Maar eerst een geschiedenislesje over Sony...

[20:47] De PlayStation 3 staat in het Guinness Book of records dankzij de Cell processor. Folding@Home is dus een groot succes.

[20:50] Maar Sony is er niet om slap te lullen, maar games te laten zien! De PS3 heeft de meeste exclusives met 57 titels. Nu een trailer van Resistance 2.

[20:55] In de trailer zien we een gevecht met een GROOT wezen. Het wezen weet de speler op te pakken, maar de rocket launcher weet hem op veilige afstand te houden. De omgeving moet er ook onder lijden. (maar wel scripted) De stad is Chicago en die is overgenomen door aliens. 8 speler co-op is ook aanwezig. Hij gaat nu de laatste trailer laten zien van het level Twin Falls.

[20:59] Jack begint over user-generated content. Hij begint dus over Little Big Planet. Spelers kunnen zelf levels maken en het moet alle spelers aanspreken, casual tot hardcore. Alex Evans (Media Molecule) komt het podium op en ze gaan een level doorlopen.

[21:02] Ze laten hun cijfers zien in een zelfgemaakt level van LBP. Dit is misschien de eerste keer in de geschiedenis van de E3 dat de cijfers leuk gebracht worden.

[21:05] In oktober kunnen we LBP (eindelijk) verwachten. Hij begint nu weer over de PS2.

[21:09] Er komen nog wat games voor de PS2, zoals Mercenaries 2 en Yakuza 2. Buzz PS3 in september. Downloadbare theme packs. Er komt ook een nieuwe bundel voor de PS2, 149 dollars en je krijgt Lego Batman erbij.

[21:13] 180 miljoen downloads in het leven van de Store. Het PSN is ook stukken verbeterd, door de nieuwe store. Hij begint weer over games, een downloadable title. Er komt een nieuwe Ratchet and Clank: Quest for Booty. Meer platforming en de zoektocht voor Clank staan centraal. De game wordt 15 dollar.

[21:19] Stiekeme bash naar de Xbox marketplace, ze gaan voor de kwaliteitscontent op het PSN en niet de kwantiteit. Wat trailers voor PSN-games volgen: Siren: Blood Curse, Flower, Pain, R&C, Flow etc.

[21:21] Met Gran Turismo 5 Prologue komt Gran Turismo TV: veel filmpjes over snelle auto's, denk aan races en Top Gear. Beschikbaar vanaf 1 augustus.

[21:25] PlayStation Home moet de ultieme sociale ervaring worden. "We've made some great progress!" Ubisoft, EA, Activision en LucasArts werken ook mee.

[21:28] Volledige films zullen te downloaden zijn op het PSN. Op dag 1 zul je films vinden van Sony, Fox, MGM, Lionsgate, Warner, Disney, Paramount, Turner, Funimation. Films in HD en SD. Het gaat tussen de 5 en 15 dollar kosten. Ook op je PSP te kijken.

[21:30] Drie dollar om Walk Hard: A Dewey Cox story te huren. Er zijn veel films te zien. Films zijn ook op de PSP af te spelen, kan ook via de PSP-store van de PC gedownload worden. Deze service wordt vanavond al beschikbaar. (Voor America in ieder geval, met een Amerikaans account moet dus kunnen)

[21:35] Nieuwe PSP-bundel. Zilverkleurig, voor de kinderen met Ratchet and Clank en National Treasure. 199 dollar. Ook wordt er nu een nieuwe PSP-titel aangekondigd: Resistance Retribution.

[21:39] Veel trailers van aankomende PSP-titels: Star Wars: Force Unleashed, Madden 09, Loco Roco 2, NBA 09 Inside, Super Stardust Portable, LEGO Batman the Videogame, Patapon 2, Buzz the Master quiz en Valkyria Chronicles.

[21:42] Developers vinden de PlayStation 3 ook aantrekkelijk omdat het het enige open platform is. Daarom hebben ze een samenwerking met Google, je kan dingen opnemen en dan op youtube zetten.

[21:44] Jim Lee komt op voor DC Universe Online. Hij vertelt over zijn stoere avonturen in MMO-games. In DC Universe kan je een slechterik of een held worden. Vecht samen met je favoriete helden zoals Batman of met Lex Luthor samenwerken om Superman te vernietigen.

[21:50] In september wordt er een 80gb PS3 gelanceerd, die voor de rest hetzelfde is als de 40gb PS3. Mensen zullen natuurlijk meer ruimte willen voor HD-films.

[21:52] Sony laat een heleboel developers in een filmpje opdraven om te vertellen hoe goed de PS3 wel niet is: Standaard harde schijf, ongeėvenaarde kracht door de processor, veel potentieel voor de toekomst etc.

[21:56] Filmpje met veel PS3-games: SOCOM, LBP, MGS4, Ghostbusters, Soul Caliber 4, Resistance 2, the Agency, Naruto Ultimate Ninja Storm, Mirror's Edge, Resident Evil 5, Singstar, Guitar Hero: World Tour, NBA 09, Buzz Quiz TV, Killzone 2, en nog wat korte beelden van Fallout 3, 50 Cent, White Knight Story.

[21:59] Zojuist een trailer voor God of War 3, Kratos zal voor chaos gaan zorgen, maar helaas geen in-game footage.

[22:00] Infamous van Sucker Punch (Sly Racoon) laat zichzelf ook zien met een trailer, deze is wat langer. De game komt in de lente van van 2009.

[22:03] Zipper komt met MAG: Massive Action Game. De game zal te spelen zijn tot 256 spelers. Teams worden opgedeeld in squads van acht en je personage zal kunnen groeien. We krijgen een trailer te zien met een hele grote battle. Geen in-game footage helaas.

[22:08] En het is afgelopen.