EA werkt mee aan onderzoek FTC naar overname Take Two

Morthill
Maanden geleden begon het overnamefeest tussen Electronic Arts en Take Two toen eerstgenoemde een bod deed van $2 miljard, een bod dat door het bestuur werd afgewezen als onvoldoende. Vervolgens besloot EA om het bod van $26 per aandeel direct naar de aandeelhouders te brengen, waarmee de overname vijandig werd. Inmiddels zijn we vier maanden verder en nog steeds is de overname niet rond. Momenteel is de Federal Trade Commission druk bezig met een onderzoek naar de overname op basis van de antitrustwetgeving.

Vorige maand ging Electronic Arts al akkoord om niet de overname af te ronden, voor het onderzoek door de FTC was afgerond of voor er 45 dagen verstreken waren. Deze deadline verliep eerder dan die van de FTC. EA heeft nu gezegd niet verder te gaan met de overname voor de FTC akkoord is. Deze geeft uiterlijk 21 augustus uitsluitsel.

Deze deadline is ver na de afloop van het bod van Electronic Arts aan de aandeelhouders. Het huidige bod van $25,74 per aandeel loopt af op 18 juli. Nog steeds weigert het bestuur van de uitgever mee te werken aan de overname, het bod is in hun ogen te laag en ze zijn druk bezig met zoeken naar alternatieven. De aandelen van het bedrijf zijn momenteel voor ongeveer 70% in handen van handelaren die aandelen kopen en verkopen in tijden van overname, om zo op kleine fluctuaties winst te kunnen maken. De aandelen van Take Two zijn de afgelopen tijd licht gezakt onder het bod van EA tot $24,45.