Meer Umbrella en Progenitor virus in Resident Evil 5

Kevin (KoosyNL)
Resident Evil gaat al zo'n 10 jaar mee. In die tijd zijn we steeds meer te weten gekomen over de mysterieuze Umbrella Corporation en het virus dat iedereen in zombies verandert. In een interview vertelt producer Jun Takeuchi meer over het verhaal van het vijfde deel dat voor april 2009 zal verschjinen.

Volgens Takeuchi was het voor de makers van Resident Evil 5 een logische stap om het verhaal af te laten spelen in Afrika. In Resident Evil: Code Veronica wordt namelijk bekend dat het Progenitor virus zijn oorsprong kent in Afrika. Het was dus een interessante mogelijkheid om met deel vijf terug te keren naar de oorsprong van het virus.

Takeuchi laat ook wat meer los over de nieuwe hoofdrolspeler Chris:

quote
It's been ten years since the events of Resident Evil 1. One little hint we can give you is that Chris is no longer a member of S.T.A.R.S. and S.T.A.R.S. itself as an organisation is defunct. You might see a little mark on his arm that talks about the new organisation that he's a member of. Who that organisation is and what they're up to, that's going to be another important element of the story.

Ook laat hij weten dat de mysterieuze Umbrella Corporation een belangrijke rol zal spelen in het verhaal. Wat hij hiermee precies bedoelt is niet bekend.