Asterix Brain Trainer houdt je hersens scherp

Christophe (SpankmasterC)
Zo'n 2000 jaar geleden was heel Gallië (zo heette Frankrijk toen) bezet door soldaten van Caesar, de Romeinse veldheer. Héél Gallië? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Romeinen in de omringende legerplaatsen bepaald niet makkelijk...

Bijna iedereen die bovenstaande introductie leest moet direct denken aan Asterix, held van de Galliërs die met zijn knappe kop de Romeinen telkens om de tuin wist te leiden. En Asterix biedt jou nu een gouden kans, namelijk een spel om je brein te trainen tot je net zo gevat als de kleine besnorde man bent!

Asterix Brain Trainer komt naar de Nintendo DS en is gericht op de kinderen onder ons, om spelenderwijs hun probleemoplossend vermogen en hun geheugen te trainen. Het spel komt in heel Europa nog voor de zomer uit, zodat de schoolloze vakantie alsnog gevuld kan worden met breinvoedsel, helaas moeten wij hier in Nederland nog tot oktober wachten tot we kunnen beginnen met trainen. Een schrale troost is dat de Fransen ook op de game moeten wachten.