Lengte cutscenes Metal Gear Solid 4? Niks zeggen reviewers!

Vincent (Gamer_V)
Het is gewoonlijk dat publishers aan tijdschriften en digitale media vragen bepaalde dingen niet in een review te zetten: er valt ook wat voor te zeggen als je zo weinig mogelijk van het plot weet en compleet verrast kan worden door die ene plottwist. Konami stelde wat andere eisen aan de reviewers van MGS 4. De reviewers zouden niks mogen schrijven over de grootte van de installatie van de game en de lengte van de cutscenes. Cutscenes van 90 minuten en een install van 4 Gb zien ze niet als iets positiefs. Dit is overigens een gerucht en nog niet bevestigd.

I’ve been told by two gaming media sources who asked to remain anonymous that Konami representatives had been asking print reviewers to keep some technical details out of their reviews, namely the length of the game’s cut-scenes and the size of the game’s installation on the PlayStation 3.

Such details wouldn’t have been plot spoilers, but perhaps the publisher was concerned that they would be viewed as negatives?

Konami representatives declined to comment to me about any of this, as did editors of a few major video game magazines.

Kotaku denkt dat het is om de investeerders tevreden te houden. Investeerders gamen niet, maar kijken naar trefwoordlijsten. Grote installaties kan dan de angst veroorzaken dat de game slechter zal verkopen. Oordeel zelf maar of dat te vergezocht klinkt of niet.